Hva er Pilates?

Pilates er en skånsom, forebyggende styrketrening for hele kroppen. I tillegg til å trene styrke, øker man fleksibiliteten i ledd og muskler, forbedrer lungekapasiteten og styrker den dyptliggende muskelatur – stabiliseringsmuskelaturen. Du styrker senteret, som innen pilates kalles “powerhouse”. Dette gir resten a kroppen frihet og mobilitet.
Gjennom pilates vil vi fokusere på treningsformens seks grunnprinsipper; konsentrasjon, presisjon, sentrering, pust, flyt og kontroll.

Systemet er nå mer populært en noengang og mange terapeuter bruker treningsmetoden slik at pasienter kan delta aktivt i egen behandling. Noe som har vist seg å ha meget god effekt.

Pilates ble utviklet av tyskeren Joseph Pilates tidlig i det 20. århundre. De senere årene har treningsmetoden blitt stadig mer populær, fordi den bidrar til å forebygge belastningslidelser samtidig som man får sterkere og mer markerte magemuskler. Gjennom å bruke pusten aktivt får man lettere kontakt med kjernemuskulaturen slik at man kan trene rygg og mage mest mulig effektivt.

Glad i å gå på ski? Pilates gir deg en grunnstyrke du vil få utbytte av til vinteren!

På dette kurset vil du lære de viktigste basisøvelsene. Vi ligger på mattene som finnes i treningsrommet og vil også gjøre noen øvelser stående.

Ha på deg vanlig treningstøy eller myke og ledige klær. Ingen sko. Ta heller med et par gode treningssokker som gjør at du ikke sklir så lett på gulvet.

Tina Skouen er Sertifisert Pilates-instruktør (Pilates Room, 2014) og Sertifisert Personlig Trener (SATS, 2000).
Hun har mange års erfaring fra tidligere som treningsveileder, gruppeinstruktør og personlig trener i SATS.

TID: ONSDAGER kl 19:00-20:00